Заедничка звучна бариера за издржливост на компјутер

Плочката за издржливост на компјутер е проѕирна звучна изолациона плоча која најчесто се користи во инженерството на звучни бариери.Во инженерството на звучна бариера, особено во инженерството за звучна бариера во урбаната заедница, не е потребен само ефектот на звучна изолација на звучната изолација, туку се следи и ефектот на пејзажот и визуелната транспарентност (Транспарентноста на таблата за издржливост на компјутер е добра. Затоа, општата клеточна звучна изолација ја усвојува звучната бариера на издржливата плоча на мобилниот компјутер.


cc291c4a1c919896cae3ec1d17a89eb2
Комбинираната проѕирна звучна бариера е дека средниот дел е проѕирно стакло, кое не само што ја игра улогата на звучна изолација туку и не влијае на дневната светлина.Звучната бариера е едноставна за инсталирање и брза во изградбата, и е добро прифатена од многу клиенти.
Комбиниран транспарентен материјал за звучна бариера:
Металните панели што апсорбираат звук и поликарбонатот (плочка на компјутер) или ламинираното стакло, исто така, може да се приспособат според потребите на клиентите или цртежите.
Главни примени на комбинирани звучни бариери: урбани патишта, вијадукти, автопати, железници, железнички транзит, станбени простории итн.;

1563958981378452

Карактеристики на проѕирната звучна бариера:

1. Транспарентната звучна бариера е убава, преносот на светлината е добар, а линијата на видот е непречена;

2. Цената на проѕирната звучна бариера е повисока од цената на металната звучна бариера;

Звучната бариера на заедницата генерално не бара естетика, сè додека може да ги исполни барањата за намалување на бучавата.Важно е дека цената е висока.Затоа, размислете за практичната примена и прашањата за трошоците при купувањето.

 


Време на објавување: 10-10-2019 година
на
WhatsApp онлајн разговор!